Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Workshop Schapendrijven

In een bosrijke omgeving, vlakbij Den Bosch, ligt het prachtige 14ha landgoed van eventlocatie De Ruwenberg. Het landgoed is de perfecte locatie voor teambuilding activiteiten, zoals een workshop Schapendrijven.

Workshop Schapendrijven
Schapendrijven is een unieke, ludieke en originele teambuilding activiteit, lekker buiten in de natuur. De workshop bestaat uit diverse onderdelen. Na een korte introductie gaat u gezamenlijk kennis maken met de schapen. Vervolgens laten we u kennismaken met ons, de honden en de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Bordercollies’ door middel van een interactieve demonstratie. We laten u zien hoe we onze honden trainen van pup tot volwassen top hond. Hiervoor nemen wij diverse Border Collies mee, van verschillende leeftijden en niveaus. Hoe wordt een hond nou een top hond? Welke commando’s gebruiken wij om een hond te sturen? Communicatie, selectie, ambitie en doorzetten zijn thema’s die de revue passeren. 

Na deze demonstratie gaan we kijken wie goed heeft opgelet en wie het in zich heeft om een goede schapendrijver te worden. U wordt verdeeld in teams en gaat aan de slag. Lukt het u om de schapen over een uitdagend parcours te drijven? De schapen dienen in deze opdracht als spiegel voor de signalen die de groep aan hen geeft. 

Leiderschap en communicatie

Door middel van diverse metaforen leggen wij de link naar het ‘echte’ leven omtrent kernwoorden als: samenwerking, communicatie, leiderschap, rollen binnen een groep, passie en ambitie. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een goed team te vormen? Hoe kunnen we onderling duidelijk en effectief met elkaar communiceren? Hoe krijg je het voor elkaar dat iemand voor joú wil werken? Dit zijn allemaal vragen die terugkomen in de workshop schapendrijven. Top-samenwerking is een must voor het doen slagen van deze opdracht. Het is mogelijk dat we per groep een korte evaluatie begeleiden. 

Over De Ruwenberg

Naast de 40 conferentie- en vergaderzalen (16 plenaire zalen en 24 vergaderzalen), telt De Ruwenberg 196 hotelkamers. De vele sportfaciliteiten, zoals de wellness, fitness en squashbanen, zorgen voor de nodige ontspanning na een dag vergaderen, trainen of brainstormen.