1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Plattegrond en omgeving

Het hoofdgebouw van De Ruwenberg is opgebouwd uit vier aangrenzende vleugels (A-, B-, C- & D-Wing) die allen toegankelijk zijn via de algemene entree van het kasteel, zoals te zien is op de plattegrond.

Het centrale punt van het pand is het Atrium welke grenst aan de ronding. Via de ronding wordt de achthoekige ruimte Amfitheater bereikt. Achter het Atrium bevindt zich het zwembad met de trap naar beneden en het restaurant met de trap naar boven.

Naast het algemene pand ligt de boerderij met de fitness, squashruimte en twee vergaderzalen. De boerderij is gelegen aan de parkeerplaats, welke ruimte biedt aan 250 auto’s.

Waterkrachtcentrale Sint-Michielsgestel

Begin 2016 startte de bouw van de waterkrachtcentrale in rivier De Dommel in Sint-Michielsgestel. Door middel van een crowdfundingactie werd een groot gedeelte van de financiering van 1 miljoen euro verworven. In november 2016 is de schroef geplaatst en sindsdien is de waterkrachtcentrale in gebruik.

Het hoogteverschil in De Dommel wordt gecompenseerd door middel van drie doorlaatopeningen. Het totale hoogteverschil bedraagt 1.80m en jaarlijks valt er zo'n 250 miljard liter water door de centrale. Door het op deze manier aan te pakken vormt de centrale geen bedreiging voor de vispopulatie in De Dommel.

De turbine die de groene stroom gaat opwekken staat in het verlengde van de tweede doorlaatopening. Hier heeft het water al een aardige snelheid en gecombineerd met de hoeveelheid water zal de turbine zo'n 650.000 Kwh per jaar produceren.

Vanaf De Ruwenberg kunt u langs De Dommel stroomopwaarts lopen en de waterkrachtcentrale bezoeken. Een rustgevende wandeling gecombineerd met iets unieks en educatiefs!