Boek uw verblijf in het najaar!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in het najaar!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Kasteel van Brabant

De Ruwenberg is één van de kastelen van Brabant.

Het kasteel “De Ruwenberg” dateert uit de 14e eeuw en biedt al vele eeuwen een rustgevend onderkomen aan kenniszoekers. De exacte datum van oorsprong is onbekend, maar op de wijzerplaat van het bewaard gebleven uurwerk staat het jaartal 1337. 

Seminarie
In 1852 richtte Zijne Doorluchtige Hoogwaardigheid Johannes Zwijsen, Bisschop van Gerra en Apostolisch Vicaris van ‘s-Hertogenbosch het opvoedingsgesticht “Huize Ruwenberg” op. Het voornaamste doel van dit Instituut was om jongeren tussen de 7-12 jaar door een godsdienstige opvoeding en in de Nederlandse en Franse taal voor te bereiden op de studie der Humanoria in het Seminarie.

Conferentiecentrum
Vanaf 1965 werden geen nieuwe leerlingen voor het internaat meer aangenomen en in 1989 werd het terrein door de Fraters verkocht. De internaat gebouwen werden gesloopt en op het terrein werd een conferentieoord opgericht, waarvan de overblijfselen van het kasteel een integraal onderdeel uitmaken.

De Ruwenberg Hotel | Meetings |Events is dé perfecte locatie voor zakelijke meetings en events in combinatie met een overnachting, teambuilding activiteiten op het inspirerende 14ha landgoed.

Bijzondere vergaderlocatie - vergaderen op een landgoed in het groen

Bent u op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie voor een vergadering, brainstorm, presentatie, workshop of ander zakelijk event? De Ruwenberg Hotel | Meetings | Events ligt midden in de natuur en biedt alle faciliteiten om uniek te vergaderen in een inspirerende omgeving. Het 14 hectare landgoed straalt alles uit waar wij voor staan: kwaliteit, gastvrijheid, duurzaamheid en inspiratie. De locatie biedt 40 conferentie- en vergaderzalen met een capaciteit tot 450 personen. Het hotel telt 196 comfortabele en moderne hotelkamers met uitzicht op de Brabantse natuur. Achter de middeleeuwse entree schuilt ons atrium met 4 vleugels. Deze vleugels kunt u exclusief gebruiken; een vleugel telt 66 hotelkamers, 3 plenaire en 6 break-out zalen met een eigen lounge en terras. Alle zalen zijn voorzien van ramen met uitzicht op het landgoed en de rustgevende natuur. Meer weten? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Waarom een bijzondere locatie zo’n positief effect heeft

Vergaderen, de meningen zijn hierover verdeeld. Ze kunnen langdradig zijn terwijl uw andere werk ondertussen blijft liggen. Toch is vergaderen op zijn tijd zeker ook effectief, zinvol en soms erg nodig. Complexe vraagstukken vragen om een creatieve aanpak. Hierin leveren omgeving en sfeer een grote positieve bijdrage aan de productiviteit en effectiviteit van een meeting of zakelijke bijeenkomst. De beste ideeën komen tot stand op de meest inspirerende plaatsen. Kies dus voor een vergaderlocatie die aanzet tot nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie.

Wat vergaderen bij De Ruwenberg zo bijzonder maakt

Wat is er bij De Ruwenberg te vinden, dat u ergens anders niet vindt? Een goede vraag waar wij zeker een antwoord op hebben. Wij onderscheiden ons door de volgende mogelijkheden:

-        Buiten vergaderen 
De Ruwenberg is gelegen op een prachtig 14 hectare landgoed. Perfect om u met uw team terug te trekken voor een brainstorm, teamsessie of vergadering in de buitenlucht. Of haal na een intensieve bijeenkomst een frisse neus.

-        Exclusiviteit
U kunt vergaderen in een eigen vleugel met verschillende plenaire- en breakout zalen, lounge, terras en 66 hotelkamers, zodat u niet gestoord wordt door anderen.

-        Culinair creatief 
Op culinair gebied bieden wij u het beste van het Brabantse pure land. Wij zien een maaltijd als een culinaire beleving. Wij denken graag met u mee over een passende creatieve culinaire invulling van uw vergadering. Denk bijvoorbeeld aan een lunchbuffet, walking diner, finger food of foodtrucks. Laat onze chefs u culinair verassen. Dat is wat ze het liefste doen.

-        Unieke activiteiten 
Wilt u de dag leuk afsluiten en een boost geven aan de teamspirit? U kunt uw vergadering uitbreiden met verschillende teambuilding activiteiten, namelijk: golfclinics, schapendrijven, varen of schermen. Het kan allemaal! Lees meer over onze teambuilding mogelijkheden.

-        Brabantse gastvrijheid 
Een prettig en zorgeloos verblijf voor onze gasten is onze drijfveer. Onze toegewijde medewerkers zijn meedenkend, gastvrij, flexibel en proactief.

-        Duurzaam 
De aandacht voor de gast gaat gepaard met een duurzame bedrijfsvoering. We hebben oog voor het milieu en voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met trots kunnen wij u vertellen dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key. Een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de markt van vergader- en congreslocaties.

-        Meerdaagse vergaderingen 
Organiseert u een meerdaagse vergadering? De Ruwenberg telt 196 comfortabele hotelkamers met een moderne inrichting. Daarnaast zijn we zeer goed te bereiken voor nationale en internationale gasten. Er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein met ruimte voor 250 auto’s en elektrische oplaadpunten