Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Wat is teambuilding?

Teambuilding is een begrip waarmee activiteiten worden bedoeld die de onderlinge verhouding en samenwerkingsbanden in een team behouden en versterken. Vaak wordt het woord teambuilding gebruikt bij groepen mensen in organisaties of sportploegen. De teambuildingactiviteiten die je kunt doen zijn enorm divers. Maar vaak heeft de activiteit niks te maken met waar de groep mensen zich in het dagelijks leven samen mee bezig houdt. Het belangrijkste is dat de samenwerking en communicatie centraal staat. Zo kun je ook activiteiten organiseren die aansluiten bij ieders budget.

Heb je weinig budget vrij voor een teambuilding? Dat hoeft geen probleem te zijn, maar dat vergt wellicht iets meer energie in de voorbereiding en uitvoering. Een paar voorbeelden van low-budget teambuildingactiviteiten zijn: een stads- of boswandeling, een mooie fietstocht, gezellige bingo, oud Hollandse spellen of een pub quiz.

Met een iets hoger budget kun je de activiteit vaak volledig uit handen geven aan een specialist. Zo zijn workshops populair, omdat dit erg variërend en uitdagend kan zijn en er kan beroep worden gedaan op de persoonlijke vaardigheden. Voorbeelden zijn: schapen drijven, film maken en een muziekworkshop. Heb je een voorkeur voor een iets actievere bezigheid, dan zijn er tal van sportieve teambuildingactiviteiten, zoals een bootcamp, boogschieten, een golfclinic of frisbeetoernooi.

Lees ook onze andere blog over de leukste en effectiefste teambuildingactiviteiten en laat u inspireren.

Waarom teambuilding?

Zoals al vermeld organiseer je een teambuilding om de onderlinge relaties te behouden en te versterken. Dit zou moeten resulteren in een betere en effectievere samenwerking op de werkvloer. En een positievere samenwerking en betere connecties zorgen uiteindelijk voor meer productiviteit, meer tevreden werknemers en minder verzuim. En uiteindelijk dus meer succes voor de werkgever en de werknemer.

Alhoewel de activiteiten enorm uiteenlopend zijn, zijn de resultaten vaak hetzelfde. Het leukst zijn de teambuildingactiviteiten die de doorsnee deelnemer niet vaak of nog nooit heeft gedaan. Wel zijn er activiteiten die meer gericht zijn op een bepaald doel terwijl andere activiteiten andere doelen hebben. Populaire groepsactiviteiten zijn schapendrijven, bootje varen en een workshop schermen.

Waarom is teambuilding belangrijk?

Teambuilding zorgt voor meer tevreden medewerkers, verbondenheid, het anders leren kennen van collega’s en voor een hogere productiviteit op de werkvloer. Allemaal ingrediënten voor een meer succes.

Communicatie

Goed communiceren is in vrijwel iedere business essentieel om succes te hebben. Echter zijn we daar helaas niet allemaal even goed in. Met veel teambuildingactiviteiten moet er zowel non-verbaal als verbaal met elkaar gecommuniceerd worden. Om de activiteit te behalen móét iedereen wel communiceren. De bedoeling is dat de manier van communiceren kan worden doorgetrokken naar de werkvloer.

Leiderschap

In bepaalde workshops moet je samenwerken. Vaak is het handig als er iemand is die het voortouw neemt en de groep sturing geeft. Tijdens zo’n workshop zie je vaak wie de echte geboren leiders zijn. Met deze constatering kun je bepaalde posities eens in overweging nemen.

Vertrouwen

Vertrouwen wordt gecreëerd door een activiteit te organiseren waar je iemand direct moet vertrouwen. Daarnaast bouw je bij alle soorten teambuilding activiteiten in principe een betere relatie op en iedereen leert elkaar op een andere manier kennen. Deze verbondenheid resulteert vervolgens in een beter vertrouwen in elkaar. Dit vertrouwen nemen de werknemers mee naar de werkvloer.

 

Heb je vragen over de mogelijkheden voor teambuilding?

Een gezellige teambuilding is de ideale uitbreiding om uw zakelijke dag op een bijzondere vergaderlocatie mee af te sluiten. Neem dan even vrijblijvend contact op met één van onze experts.

Tel.: 073-55 888 88

Mail: info@ruwenberg.nl

 

Gepubliceerd op 6 oktober 2022

Geschreven door: Robert Zentjens | Marketing Coördinator