Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Hoe zorg je voor meer inspiratie tijdens een vergadering?

Inspiratie tijdens een vergadering betekent vaak veel én goede ideeën. Dat is vooral handig als je een effectieve brainstormsessie organiseert. Alleen is er vaak een gebrek aan inspiratie onder de vergaderleden, omdat het niet zomaar uit de lucht komt vallen. Hoe zorg je voor meer inspiratie tijdens een vergadering, en dus meer vruchtbare meetings? Hier een paar tips.

Ga voor het maximale resultaat

Meetings op unieke vergaderlocaties in de buitenlucht dragen bij aan het maximale resultaat van een vergadering. Met een buitenlocatie verander je de gehele dynamiek en daarmee ook de effectiviteit van een teamoverleg, training of strategisch overleg.

Omgeven door de natuur

De meest inspirerende en vruchtbare vergaderingen vinden plaats midden in de natuur. Echter maakt het Nederlandse weer buiten vergaderen vaak lastig. Daarom kun je in de koudere maanden en natte dagen als alternatief ook een vergaderlocatie kiezen waar veel daglicht is en snel toegang tot de natuur. Zo kunnen de vergaderleden tijdens pauzes naar buiten voor een frisse neus, wandeling of koffiebreak met rustig en weids uitzicht.

Have a break

Zorg voor een gevarieerd programma. Wissel plenaire sessie af met break-out rondes en pauzes, waarin deelnemers naar buiten kunnen. Zoek een locatie die meerdere terrassen heeft met uitzicht op het mooie omliggende groen. Want deze terrassen nodigen uit om naar buiten te gaan. Door de natuur op te zoeken krijgen deelnemers van de vergadering nieuwe frisse energie.

Ga naar buiten

Laat letterlijk een frisse wind waaien tijdens de vergadering. Buiten vergaderen geeft een gevoel van vrijheid en een boost aan nieuwe inzichten. Ga dus buiten. Maak gebruik van de tuin. Bijvoorbeeld door te brainstormen in een kring op boomstammen of aan een grote (picknick) tafel.

Teambuildingactiviteiten

Een goede manier om nieuwe energie en inspiratie op te doen na een intensieve dag vergaderen is door een van de diverse teambuilding activiteiten. Ga naar buiten voor een gezellige borrel, heerlijke BBQ of een teambuilding workshop, zoals schapendrijven, een golf clinic of boogschieten.

Effectief vergaderen

Vergaderen, de meningen zijn hierover verdeeld. Ze kunnen langdradig zijn terwijl uw andere werk ondertussen blijft liggen. Toch is vergaderen op zijn tijd zeker ook effectief, zinvol en soms noodzakelijk. Complexe vraagstukken vragen om een creatieve aanpak. Hierin leveren omgeving en sfeer dus een grote positieve bijdrage aan de productiviteit en effectiviteit van een meeting. Zoek voor je volgende vergadering dus een unieke vergaderlocatie met buiten vergadermogelijkheden welke gelegen is in de natuur.

 

Gepubliceerd op: 18 november 2022

Geschreven door: Robert Zentjens | Marketing Coördinator

Lees ook...