Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

Hoe open je een vergadering - 8 creatieve voorbeelden

Je wilt dat elke vergadering uiterst effectief is en dat de inspiratie en creativiteit ervan af spatten! Een vergadering openen kan soms namelijk een saaie en voorspelbare taak zijn, maar het hoeft echt niet zo te zijn. Er zijn veel creatieve manieren om een vergadering te openen die de aandacht van de deelnemers kunnen vasthouden en hen kunnen helpen zich te concentreren op de zaken waarover ze gaan spreken. Wij hebben 8 voorbeelden van creatieve manieren op een rijtje gezet om een vergadering te openen.

  • Gebruik een icebreaker-activiteit om de sfeer te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld een korte energieker, een groepsdiscussie of een teambuilding-oefening in de vergaderruimte zijn. Dit kan helpen om de deelnemers aan de vergadering te laten ontspannen en hen te helpen zich beter te concentreren op de zaken waarover ze gaan spreken.

  • Gebruik visuele hulpmiddelen zoals foto's, video's of infographics om de aandacht van de deelnemers te trekken. Dit kan helpen om de vergadering interessanter te maken en de deelnemers te helpen beter te begrijpen waarover ze gaan praten.
  • Begin met een korte en inspirerende quote of verhaal. Dit kan helpen om de deelnemers te motiveren en hen te helpen zich te concentreren op de doelen van de vergadering.
  • Gebruik humor. Een grap of komische video kan helpen om de sfeer te verbeteren en de aandacht van de deelnemers te trekken.
  • Gebruik technologie zoals interactieve polls of quiz om de deelnemers actief bij de vergadering te betrekken. Dit kan helpen om hen geïnteresseerd te houden en hen te helpen zich beter te concentreren op de zaken waarover ze gaan spreken. Informeer bij de vergaderlocatie naar de aanwezige technologie.

  • Gebruik een korte meditatie of ademhalingsoefening. Dit kan helpen om de deelnemers te helpen ontspannen, focus te verkrijgen en mentaal voorbereid te zijn voor de vergadering.
  • Maak een thema voor de vergadering, zoals een gezonde lunch, een sportwedstrijd of externe teambuildingactiviteit op een inspirerende vergaderlocatie voorafgaand aan de vergadering. Dit kan helpen om de stemming van de deelnemers te verbeteren en hen te helpen zich beter te concentreren op de zaken waarover ze gaan spreken.
  • Werk met een gekozen doelstelling voor de vergadering en maak er een spel of een wedstrijd van. Dit kan helpen om de deelnemers geïnteresseerd te houden en hen te helpen zich beter te focussen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke vergadering anders is en dat de manier waarop je een vergadering opent afhankelijk is van de doelen en de deelnemers. Het is een kwestie van experimenteren en zoeken naar de manier die het beste werkt voor jouw team of organisatie. En als je hulp nodig hebt met het verzinnen van een gezellige teambuildingactiviteit, lunch of hoe je een inspirerende vergaderingsetting creëert, aarzel niet om contact op te nemen met een persoonlijke accountmanager.

Gepubliceerd op: 25 januari 2023

Geschreven door: Robert Zentjens | Marketing Coördinator

Lees ook...

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen