Hoe kun je het beste online vergaderen? Deze programma’s raden wij aan.
In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen het gemak ontdekt van online vergaderen. En vanwege de stijgende behoefte heeft de ontwikkeling van online vergadersoftware ook niet stilgestaan. Zo hebben populaire programma’s als Microsoft Teams, Zoom en Google Meet een sterke groei gekend. Maar hoe zit het nu precies en welk programma kan ik het best gebruiken? In dit artikel leggen wij het uit.
Hoe werkt Google Meet?
Google Meet is een online vergaderingsplatform ontwikkeld door Google. Het is toegankelijk via de browser en hun mobiele app. Met de gratis versie van Google Meet kun je gemakkelijk videobellen met maximaal 100 deelnemers tot maximaal 1 uur. Er zijn verschillende betaalde abonnement, beginnend vanaf 62 euro per jaar.
Je kunt deelnemers uitnodigen via een link of een uitnodiging sturen via e-mail. Het is ook mogelijk om schermen te delen en presentaties te geven. Een handige functie van Google Meet is dat deelnemers kunnen inbellen via een telefoonnummer als ze geen toegang hebben tot internet.
Highlights
- Gratis te gebruiken als onderdeel van een Google Workspace-account
- Eenvoudig in gebruik en geschikt voor kleine en grote groepen
- Geïntegreerd met andere Google-apps zoals Gmail en Google Agenda
- Mogelijkheid tot het delen van schermen en documenten
- Beperkte functies voor het aanpassen van de achtergrond of deelname aan polls
- Geschikt voor eenvoudige vergaderingen en samenwerking op afstand.
- Gratis versie mogelijk
Hoe werkt Teams?
Microsoft Teams is een ander populair online vergaderingsplatform. Het is een onderdeel van het Microsoft Office 365-pakket en biedt een breed scala aan functies. Door deze koppeling (met de agenda) kun je ook via Outlook zien of collega’s beschikbaar zijn, in een call zitten of offline zijn.
Met Teams kun je niet alleen videobellen, maar ook chatten, bestanden delen en gezamenlijk aan documenten werken. Teams ondersteunt vergaderingen met maximaal 250 deelnemers. Je kunt een hybride vergadering plannen in de Teams-app en deelnemers uitnodigen via e-mail of een link. Tijdens de vergadering kun je je scherm delen, presentaties geven en notities maken.
Onderdeel van Microsoft 365, wat betekent dat het gratis is voor gebruikers die al een Microsoft-abonnement hebben. Heb je dat niet, dan zijn er verschillende abonnementen. Net als Google Meet is er een kosteloos abonnement voor meetings tot 1 uur en 100 deelnemers. Een betaald abonnement kost zo’n 41 euro per jaar. Maar dan kun je ook een volledig Microsoft Office 365 overwegen.
Highlights
- Volledig geïntegreerd met Microsoft Office-apps zoals Outlook, Word en Excel
- Mogelijkheid om chats, bestanden en notities te delen in de app
- Uitgebreide functies voor het delen van schermen en het organiseren van vergaderingen
- Mogelijkheid om polls te maken en te stemmen tijdens vergaderingen
- Geschikt voor bedrijven die behoefte hebben aan een uitgebreide samenwerkingsomgeving.
- Gratis versie mogelijk
Hoe werkt Zoom?
Zoom is een van de meest populaire online vergaderingsplatforms. Het biedt een gratis versie, maar er zijn ook betaalde abonnementen met extra functies beschikbaar. Betaalde abonnement voor bedrijven starten vanaf 140 per jaar, maar Zoom maakt ook op maat gemaakte plannen.
Met Zoom kun je videobellen met maximaal 100 deelnemers in de gratis versie en tot 1.000 deelnemers met de betaalde abonnementen. Dit is handig voor een grote bijeenkomst op een congreslocatie. Het is mogelijk om schermen te delen, presentaties te geven en notities te maken. Zoom biedt ook enkele handige functies zoals de mogelijkheid om deelnemers te verdelen in breakout-rooms voor kleine discussies.
Highlights
- Eenvoudig in gebruik en geschikt voor kleine en grote groepen
- Mogelijkheid tot het delen van schermen en documenten
- Uitgebreide functies voor het aanpassen van de achtergrond en het organiseren van webinars
- Mogelijkheid om polls te maken en te stemmen tijdens vergaderingen
- Geschikt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.
- Gratis versie mogelijk
Hoewel er verschillende online vergaderingsplatforms beschikbaar zijn, hebben deze allemaal gemeenschappelijke functies. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede internetverbinding en om een geschikte locatie te kiezen voor de vergadering. Lees alle do’s en dont’s in onze andere blog: Do’s en dont’s voor online vergaderen
Google Meet, Microsoft Teams en Zoom allemaal handige oplossingen om online te vergaderen, je hybride event te organiseren of om samen te werken. Het is belangrijk om te bepalen welk platform het beste bij jouw behoeften past. Met de verschillende functies en mogelijkheden, kunnen deze platforms de efficiëntie van online vergaderen aanzienlijk verbeteren.
Gepubliceerd op: 17 februari 2023
Geschreven door: Robert Zentjens | Marketing Coördinator