Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

De mooiste kastelen in de omgeving van Den Bosch

Den Bosch is een centrum waar je eindeloos kunt shoppen, cultuur kunt snuiven en op terrasjes vertoeven. Ook liggen er diverse prachtige natuurgebieden in de omgeving. Maar wist je dat er ook een heleboel kastelen binnen eens straal van 15 kilometer zijn gelegen? Wij zetten ze voor je op een rij. De afstanden achter de kastelen zijn op de fiets vanuit Hotel De Ruwenberg.

Kasteel Nieuw-Herlaer – 3,4 kilometer

In hetzelfde dorp als De Ruwenberg is Kasteel Nieuw-Herlaer gelegen. Het oudste gedeelte van het kasteel stamt uit de 14e-eeuw en functioneerde als klooster en gesticht. In de jaren daarna is er nog wel een groot gedeelte bijgebouwd. Tegenwoordig is het een particulier landgoed.

Kasteel Maurick - 5,6 kilometer

De geschiedenis van Kasteel Maurick gaat terug tot de 13e-eeuw. Het kasteel ligt op een mooi landgoed waar je mooie fiets- en wandeltochten kunt maken. Nu is het een gastronomisch restaurant en brasserie waar veel feesten worden georganiseerd.

Huis De Wamberg - 7,2 kilometer

In Berlicum op de grens met Den Bosch vind je Huis De Wamberg. Het is gelegen in een natuurrijk gebied met een kasteel, huizen, boerderijen, een koetshuis en een poort.

Kasteel Heeswijk - 8,5 kilometer

Dit is een van de grootste kastelen van Noord-Brabant. De omgeving is erg mooi om door te wandelen of te fietsen. Maar het is ook zeker de moeite waard om een ticket te kopen en het van binnenuit te bezoeken, met of zonder gids. In de brasserie van het kasteel kun je jezelf weer even opladen. Het is een leuk uitje voor een teambuilding activiteit in Brabant.

Kasteel Meerwijk - 11,7 kilometer

Dit kasteel is niet van binnenuit te bezoeken, maar de imponerende woning met haar uitgestrekte kasteeltuinen is zeker de moeite waard om vanuit de buitenkant te bekijken als je er langsfietst.

Kasteel De Ruwenberg - 0,0 kilometer

Natuurlijk kan het kasteel van De Ruwenberg niet ontbreken in dit rijtje. De Middeleeuwse entree komt uit de 14e-eeuw. Daar bevindt zich de receptie, drie vergaderruimtes en een aantal kantoorruimtes. Momenteel is het een van de meest bijzondere vergaderlocaties in brabant. De ingang is direct te zien vanaf het begin van de 213 meter lange oprijlaan. Het is werkelijk een plaatje op het 14 hectare natuurrijke landgoed!

Kom je met de auto? Dan zijn deze kastelen ook zeker de moeite waard: Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden (22 kilometer), Slot Loevestein (40 kilometer), Slot Well (20 kilometer) en Kasteel Nederhemert (35 kilometer).

Boek een weekend

De kastelen liggen op schitterende wandel- en fietsroutes. Daarom zijn deze zeker de moeite waard om even voor te stoppen. Ook heb je waarschijnlijk te weinig tijd om meerdere kastelen te bezichtigen. Daarom raden we aan om een hotel in Den Bosch te boeken.

 

Gepubliceerd op: 25 november 2022

Geschreven door: Robert Zentjens | Marketing Coördinator

Lees ook...