Boek uw verblijf in het najaar!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in het najaar!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

De 10 leukste tips voor een bezoek tijdens je verblijf in hotel Den Bosch

Den Bosch staat bekend om het bourgondische, de gastvrijheid en de historie. Er is zóveel te zien, te doen en te beleven, maar als je een of enkele dagen in een hotel in Den Bosch bent kun je onmogelijk alles bezoeken. Daarom hebben wij speciaal voor jou onze persoonlijke top 10 tips gemaakt voor een bezoek aan het Brabantse Den Bosch.

Stadswandeling

Om te beginnen is een stadswandeling door de binnenstad van Den Bosch al erg indrukwekkend. Loop door alle authentieke straatjes, langs de Sint-Janskathedraal, over de Binnendieze en langs tientallen gezellige terrasjes. Begin bijvoorbeeld in de Vughterstraat.

Of wandel de carnavalsroute, waar je via je mobiel wordt geïnformeerd over de historie van Oeteldonk.

 

Shoppen

Als je toch in de Vughterstraat begint, loop je direct door in de Schapenmarkt. Dit zijn de 2 oudste en langste winkelstraten van de stad. Na de lange winkelstraten sla je zo nu en dan af in een sfeervol zijstraatje. Zo je langs alle grotere ketens, knusse boetiekwinkeltjes, tientallen speciaalzaken en unieke conceptwinkels. 

Noord-Brabants Museum

Dit museum is gevestigd in een oud Gouvernementspaleis in de binnenstad van Den Bosch. Hier vind je veel diverse kunst van Vincent van Gogh, Jheronimus Bosch en Jan Sluijters. Maar ook Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger en Daniëls. Ontdek de adembenemende kunst hier op een interactieve manier.

Sint-Janskathedraal

Een beklimming in de 43 meter hoge Sint-Janstoren in de Sint-Janskathedraal kan eigenlijk niet ontbreken tijdens je cultuurtoer door Den Bosch. Delen van de indrukwekkende kathedraal stammen uit de 14e eeuw en staat bekend om de vele bijzondere beeldjes aan de buitenkant. Hoogtevrees? Dan kun je de kathedraal ook gewoon gratis bezoeken.

Jan de Groot

Om je verblijf compleet te maken eet je een echte Bossche versnapering: de Bossche Bol van Jan de Groot. De banketbakkerij ligt tussen de binnenstad en het treinstation.

Korte Putstraat

Jezelf compleet culinair in de watten laten leggen doe je in de meest bekende straat van Den Bosch: de Korte Putstraat. Hier kun je terecht voor een overheerlijke lunch, uitgebreid diner en een gezellige borrel. Loop eens binnen bij horecazaken, zoals Roels, Zoetelief of CÔTE.

Uilenburg

Aan de andere kant van de stad ligt een erg gezellige en bourgondische, maar bovenal enorm gastvrije wijk vol met restaurants, biercafés en wijnbarren waar het heerlijk vertoeven is. Waar de wijk in de jaren ’60 een slechte reputatie had, is het nu een van de populairste plekken van Den Bosch met een sprookjesachtige sfeer.

Vaar onder de stad door

Combineer een dag shoppen of een stadswandeling met een boottocht over de Binnendieze, een 12 kilometer lang netwerk van riviertjes en stroompjes. Je ziet de binnenstad op een manier die je zonder deze tocht niet ontdekt.

Markt

Op woensdag en zaterdag vind je een grote markt midden in de binnenstad met groente, fruit, vis, wafels, bloemen, kaas, stoffen, kleding en nog veel meer. Zeker even doorheen lopen als je in Den Bosch bent.

Tramkade

De Tramkade is zeker de moeite waard om naartoe te wandelen (zelfs de route ernaartoe). Niet alleen ziet het er prachtig en bijzonder uit, je kunt er ook heerlijk eten en drinken en naar het theater in de oude Verkadefabriek. De Tramkade is echt de culturele hotspot van de Brabantse hoofdstad.

 

Gepubliceerd op: 10 februari 2022

Geschreven door: Robert Zentjens | Functie: Marketing Coördinator