Boek uw verblijf in de lente!
De Ruwenberg Hotel
Discount slider image

Boek uw verblijf in de lente!

Ga eropuit in Nederland en boek een nachtje of een meerdaags verblijf in Hotel De Ruwenberg. Geniet van onze locatie en alle hotelvoorzieningen zodat u onbezorgd kunt genieten.

 

Bekijk hier direct onze beste aanbiedingen.

 

Wat te doen in de omgeving Den Bosch?

Vestingsteden 's-Hertogenbosch en Heusden

Ontdek de vestingsteden 's-Hertogenbosch en Heusden. Geniet in 's-Hertogenbosch van de echte Bossche Bol van Bakkerij Jan de Groot. Breng een bezoek aan de Sint-Janskathedraal, maak een wandeling door de historische binnenstad, of geniet van een boottocht op de Dieze. Ontdek de leuke boetiekjes, winkels en terrassen. Bij de receptie is een stadsplattegrond beschikbaar. Voor meer informatie bezoek de Visit Denbosch website of download de app: Erfgoed 's-Hertogenbosch. Voor een dagje echt ontspannen gaat u natuurlijk naar Sauna Beauty Resort Devarana.

Voor een dagje golfen kunnen we u de volgende golfbanen aanbevelen: Golfbaan De Dommel in Sint-Michielsgestel, Golf Parc De Pettelaar en Burggolf De Haverleij in Den Bosch en Bernardus in Cromvoirt.

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, unieke winkeltjes en toprestaurants is de sfeervolle vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie en goed eten en drinken. Door een grondige restauratie ontving de stad de hoogste Europese restauratie-onderscheiding: de ‘Europa Nostra’. Kom ontdekken waarom bezoekers van over de hele wereld zich hier mengen met lokale bezoekers die de stad aan doen tijdens één van de vele wandel- of fietsroutes in de groene omgeving.Voor meer informatie bezoek de Heusden website

Kastelen

Ook voor de liefhebbers van kastelen bent u in dit gedeelte van Brabant op de juiste plek, onder andere de kastelen Kasteel Maurick, Herlaar en Kasteel Heeswijk liggen op steenworp afstand van De Ruwenberg. 

Kasteel Maurick is een prachtig kasteel dat verscholen ligt in de bosrijke omgeving van Vught. Via de ophaalbrug wandel je over de slotgracht de binnenplaats van het kasteel op. Bezoek Kasteel Maurick en geniet van een heerlijke lunch of diner.

Kasteel Herlaar ligt op de noordoever van de Dommel, honderd meter van de buurtschap Halder, waarmee het verbonden is via een brug over de Dommel. Verder van de rivier en vierhonderd meter ten noorden van het kasteel ligt jachtslot Haanwijk. Via een wandelroute vanaf het landgoed van Hotel De Ruwenberg loopt u in 2 km naar dit prachtige kasteel.

Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht bij Heeswijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw. Reeds in het jaar 1080 ontstond er een voorloper van het huidige kasteel, een zogenaamde motte-burcht. Kasteel Heeswijk ligt op ongeveer 8 km fietsen van Hotel De Ruwenberg.

Natuurgebieden

Ontdek de vele natuurgebieden vlakbij Hotel De Ruwenberg, zoals de Oisterwijkse Bossen & Vennen, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en De Maashorst.

De Oisterwijkse Bossen & Vennen zijn het hele jaar door bijzonder, rustgevend én inspirerend. Op de diverse wandel-, fiets- én paardrijdroutes ontdek je – al dan niet onder begeleiding van een boswachter – de pracht van één van Nederlands meest unieke natuurgebieden. Want waar vind je maar liefst 80 vennen in één natuurgebied?

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park.

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant, omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Een verrassend natuur- en cultuurlandschap met prachtige bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes.

Parken en Musea

Bezoek een Wereld vol Wonderen met spannende achtbanen, betoverende attracties, een sprookjesbos en spectaculaire parkshows.  De Efteling is het hele jaar door 7 dagen per week geopend. Bezoek www.efteling.com voor actuele openingstijden. Adres: Europalaan 1, 5271 Kaatsheuvel

Of ga op safari bij Safaripark Beekse Bergen. Bezoek www.beeksebergen.nl voor de actuele openingstijden.

Het Noordbrabants Museum
Een eigentijds museum over de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Voor meer informatie over de actuele tentoonstellingen gaat u naar www.noordbrabantsmuseum.nl 

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zondag: 11.00 tot 17.00 uur
Adres: Verwersstraat 41, 5211 HT 's-Hertogenbosch

Nationaal Monument Kamp Vught
Kamp Vught is een herdenkingsplaats met museum over het concentratiekamp Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien.

Voor openingstijden ga naar www.nmkampvught.nl
Adres: Lunettenlaan 600, 5263 NT Vught